Ukrayna — Rusya Gerginliğinin Tarihsel ve Güncel Arkaplanı ve Olası Sonuçları

 




Ukrayna’daki İdeolojik Tablo



Herkesin bildiği gibi Ukrayna’da yaşanan Turuncu Devrim bütün Doğu Avrupa’daki gerginliği arşa tırmandırdı ve çatışmalarla dolu bir süreçten sonra Kırım, Rusya tarafından ilhak edildi ve Doğu Ukrayna’daki sanayi ve madem bölgelerinin üzerinde konuşlanan Luhanks ve Donetsk Cumhuriyetleri bağımsızlığını ilan etti. Rusya’nın bu bölgelere açıkça olmasa bile perde arkasından sahip çıktığı herkes tarafından biliniyor. Bu bölgelerdeki Rus Ayrılıkçılığına karşılık Ukrayna da resmi ordusunun yanında savaş suçları işleyen bir tür Neo-Nazi örgütlenmesi olan Azov Tuburu ve türlü paralı asker toplulukları ile elde tuttuğu bölgelerde tuhaf bir savaş yürütüyor.





Azov Taburu, NATO bayrağı ve Nazi Almanyası Bayrağı ile görülüyor.

Sovyetler Birliğini içten dağıtan modern revizyonizm Ukrayna, Rusya, Kazakistan gibi ülkelerde kendi kendisini Beyaz Muhafızlara dönüştürerek adeta kendi oligarşileri adına düşünmeden insan öldüren, muhalif avlayan, her türlü demokratik fikre ve ilericiliğe zincir vurmaya çalışan zorbalara dönüştü ve ortaya bugün Neo-Nazilerin, Ortodoks Patrikhanesinin etkisine, ideolojik ve askeri zorunu çıkarttı. Artık örneğin Ukrayna’da Lenin ve Stalin alıntıları yapmak suç.[1]

17 yaşında canice ve kalleşçe katledilen Vadim Yoldaş…

Odessa’da diri diri yakılan insanların önünde poz veren Femen aktivisti.

Ukrayna’daki Gericiliğin Kısaca Tarihsel Arkplanı 

Nazilerin Ukrayna’ya göz dikişi, Holodomor Yalanı ve Troçkist İhanet ile Günümüzün Gerçeklerini Yorumlamak

Pek bilinmese de Nazi Almanyası gözlerini Ukrayna’nın geniş tarım arazilerine, madenlerine, limanlarına ve boş alanlarına dikmiş bu Slav ülkesini bir Alman toprağı yapmak adına burayı Lebensraum (Almanlar İçin Yaşam Alanı) yapmak yani kolonizasyona sokmak adına planlar yapmaya, dezenformasyonlar geliştirmeye, Ukrayna’daki ve Sovyetler içindeki işbirlikçiler, Troçkistler, Buharinciler ile iletişime geçmeye başlamışlardı bile. Ama bunun yanında Holodomor Yalanını Amerikan Basınından kendi yandaşları olan gazeteci William Randolph Hears kanalıyla dünya basınına yaymışlar ve Ukrayna’nın adeta Naziler tarafından işgaline gerekçeler uydururcasına uzun vadeli planlarını yapmışlardı.

Polonya’nın Nazi işgalinden hemen önce Troçki, Ukrayna’nın SSCB’den ayrılması ve Sovyetler Birliğine karşı isyan lehinde tartışmaya başlamıştı.

Öyle ki adeta Troçki de Almanlar adına Sovyetler Birliğinde karşı devrimi tertiplemeye çalışırken Ukrayna topraklarında yandaşlarına geniş tavizleri vereceklerinden bahsetmiş ve bunu dayatmıştı.[2] Troçki, Polonya İşgal edilirken Ukrayna’nın kendi kaderini tayin hakkını gündeme taşıyor ama aynı zamanda Goebbels yönetimindeki Nazi propaganda bakanlığı, Ukrayna’da Bolşevikler tarafından yapıldığı iddia edilen bir soykırım yaygarası başlatıyordu; aşağı yukarı bu dönemlerde Naziler SSCB’de köylülerin sosyalizmi kabul etmeye zorlamak için Stalin tarafından yapay olarak korkunç bir kıtlık yaratıldığı iddia ediyorlardı. Nazi kampanyasının amacı, uluslar arası kamuoyunu Ukrayna’nın Alman orduları tarafından “kurtarılmasına” hazırlamaktı. Yoğun çabalara ve İngiliz basınında çok sayıda propaganda metni yayınlanmasına rağmen, Ukrayna’daki sözde ‘soykırım’ hakkında nazi yaygarası dünya ölçeğinde başarıya ulaşmadı. Bu yardım onlara üstte bahsettiğimiz ABD’li gerici basın tekeli William Randolph Hearts’ten geldi.

Yorumlar